Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i višim poredjelima smanjena je vidljivost zbog magle, a na dionicama u usjecima učestali su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova, privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na magistralnom putu na dionicama Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj-Rudanka.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Prijedor tri-Koprivna, a zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac auto-put izmijenjen je režim saobraćaja, a na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka /lokacija Male hidroelektrane Bočac/ zbog uređenja korita rijeke Vrbas.

Na magistralnom putu na dionici Vlasenica-Han Pijesak jedan na snazi je izmjena saobraćaja zbog radova, kao i na magistralnom putu Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionica Han Pijesak dva-Sokolac gdje je u toku rehabilitacija puta.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Za vrijeme rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini/Foča/-Hum /Šćepan Polje/ Izmijenjen je režim saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraća se usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U Federaciji BiH na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica u toku su radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom od 7.30 do 1.00 časova saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi u toku su i na magistralnim putevima: Lukavac-Gračanica /u Sižju/, Prača-Hrenovica /dionica Podgrab-Sastavci/, Ključ-Sanski Most na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, kao i na nekoliko lokaliteta magistralnog puta Semizovac-Olovo-Kladanj. Na mjestima radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji dan, 13. novembar
Naredni članakVRIJEME: Tokom dana sunčano, uveče pretežno oblačnoVRIJEME: