Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima na području Doboja, Bijeljine, u pojedinim dijelovima Sarajeva i Tuzle, na dionici Konjic-Jablanica, te uz rijeke Drinu, Bosnu, Savu, Vrbas i Spreču, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini puteva saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, bez zastoja i posebnih ograničenja, ali je zbog niske jutarnje temperature i poledice neophodan oprez u višim, planinskim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima.

Takođe, povećana je i opasnost od odrona pa iz AMS-a vozačima savjetuju da voze oprezno i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Na magistralnom putu Livno-Šuica česti su izlasci divljih konja na kolovoz zbog čega je neophodan dodatan oprez.

Zbog opasnosti od novog odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Mrakovica-Gornji Podgradci, na dionici Vodice-Gornji Podgradci.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj. Radovi su produženi do kraja godine.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, kao i regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

U FBiH je na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 1. februara
Naredni članakVRIJEME: Danas sunčano, krajem dana naoblačenje