Mjestimično gusta magla jutros smanjuje vidljivost i usporava vožnju na području Doboja, Mrkonjić Grada, Foče, te uz rijeku Savu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po vlažnim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona, pa iz AMS vozačima savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju.

Zbog radova, privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na magistralnom putu na dionicama Johovac-Rudanka i Rudanka-Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj-Rudanka.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Prijedor tri-Koprivna, a zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac izmijenjen je režim saobraćaja, a na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka /lokacija Male hidroelektrane Bočac/ zbog uređenja korita rijeke Vrbas.

Na magistralnom putu na dionici Vlasenica-Han Pijesak jedan na snazi je izmjena saobraćaja zbog radova, kao i na magistralnom putu Han Pijesak jedan-Han Pijesak dva i dionica Han Pijesak dva-Sokolac gdje je u toku rehabilitacija puta.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Za vrijeme rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini/Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraća se usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH za danas je najavljen početak radova sanacionih radova na mostu Begića i Begovića na magistralnom putu Jablanica-Mostar. Vozila će saobraćati naizmjenično jednom trakom uz postavljene semafore.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija u toku su sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije se zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most /na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka/ i Konjic-Jablanica u mjestu Lendava.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

Foto: zajecaronline.com

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 16. novembar
Naredni članakVRIJEME: Danas promjenljivo oblačno i suvo