Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama u usjecima, a u kotlinama mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Do 17.00 časova zbog radova na magistralnoim putu Bijeljina-Brčko, u rejonu LJeljenče saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Crna Rijeka-Jajce, kružna raskrsnica u Trebinju, Prijedor 3-Koprivna, Nova Topola-Klašnice 1, Han Pijesak 2 – Sokolac, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” u mjestu Pale.

Zbog minerskih radova dolaziće do privremenih obustava saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta na lokalitetu Han Derventa /opština Pale/, na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo–Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se, zbog oštećenja mosta, odvija jednom saobraćajnom trakom, brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na sat, a na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno.

Zbog radova, na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

U Federaciji BiH je zbog redovnog održavanja tunela “Grab”, “25. novembar” i “Vis” zatvorena preticajna traka na dionici auto-puta Tarčin-Lepenica. Saobraćaj se odvija voznom trakom do završetka radova.

Zbog redovnog servisiranja desnih tunelskih cijevi tunela “Hum”, “Pečuj”, “Ričice” i “Klopče” danas od 8.00 časova za saobraćaj će biti zatvorena dionica auto-puta Zenica sjever-Zenica jug. Uključenje na auto-put biće preusmjereno na naplatno mjesto Zenica jug. Dionica ostaje zatvorena do završetka radova.

Sanacioni radovi u toku su i na magistralnom putu Nemila-Zenica, kod poslovne zone Pečuj, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera.

Počeli su sanacioni radovi na putnom pravcu Lašva-Kaonik, u naselju Grablje, zbog čega se na mjestu radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik /naselje Grablje/, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica /Gojsalići/, Jelah-Doboj /Karuše/, Jablanica-Potoci /u Donjoj Jablanici/, Čevljanovići-Nišići. Na mjestima radova saobraća se usporeno.

Na Graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 21. maj
Naredni članakVladajuća koalicija donosi odluku o učešću na izborima