Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, u kotlinama i duž rijeka jutarnja magla smanjuje vidljivost, dok su na dionicama u usjecima mogući odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku je sanacija škarpi i nestabilnih kosina na magistralnom putu Crna Rijeka -Jajce, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Prijedor tri-Koprivna, Nova Topola-Klašnice jedan, Han Pijesak dva – Sokolac.

Biće vršena povremena obustava saobraćaja zbog izvođenja minerskih radova na putevima LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” u mjestu Pale, dijelu puta Podromanija-Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa /opština Pale/, te na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo–Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se jednom saobraćajnom trakom. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena saobraćajna signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, izmijenjen je režim saobraćaja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na putu Rudanka-Doboj.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna zbog radova se saobraća usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most /na ulazu u Sanski Most/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kaonik-Busovača, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj-Vlasenica /Gojsalići/, Jelah-Doboj /Karuše/, Jablanica-Potoci /u Donjoj Jablanici/ i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima radova saobraća se usporeno.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik /Malezijski put/ svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, uz desetominutna propuštanja, a saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu preko Brke.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona. Teretna vozila preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Foto: zajecaronline.com

Izvor: SRNA

Prethodni članakKojić: U Ujedinjenim nacijama “ubijeni” matematika i logika
Naredni članakU Srpskoj rođeno 16 beba; Doboj bogatiji za jednog stanovnika