Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po pretežno suvim kolovozima i uz mjestimičnu maglu po kotlinama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi obavezno je poštovanje privremene signalizacije, koja reguliše saobraćaj.

Na tranzitu u Prijedoru od danas do 12. oktobra zbog radova će potpuno biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac /auto-put/ zbog rekonstrukcije kolovoza.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog čega je izmjenjen režim u saobraćaju. Predviđeno je da radovi traju do 19. decembra.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta na području Doboja i auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na odmorištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zatim na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, na dionici Rudice-Novi Grad, u Prijedoru, te pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice i Brod na Drini-Šćepan Polje.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena je saobraćajna signalizacija koja će do 15. novembra 2023. godine, do kada su i predviđeni radovi, regulisati saobraćaj.

Povremene obustave saobraćaja u toku dana moguće su zbog deminiranja terena u mjestu Rječica Donja kod Doboja na putu prema Maglaju, a iz istog razloga do povremene obustave saobraćaja dolaziće i u Kostajnici na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” na regionalnom putu prema Modriči.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka saobraćaj se zbog radova u LJeskovim vodama odvija usporeno, kao i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, gdje se aktiviralo klizište.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH se sporije zbog radova saobraćaj odvija na magistralnim putevima Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj i Vitez-Nević Polje.

Počelo je čišćenje akumulacije na brani Bogatići na magistralnom putu Sarajevo-Foča, pa se na ovoj lokaciji svaki dan, osim nedjelje, saobraća jednom trakom, uz moguće kraće obustave.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 5. oktobar
Naredni članakVRIJEME: Danas promjenljivo oblačno i sunčano, na jugu i istoku moguća kiša