U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano, kolovozi su pretežno mokri, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Od 7.00 do 17.00 časova biće izvođeni radovi na izgradnji propusta na magistralnom putu Bijeljina-Šepak u zoni Šepka, pa će se saobraćaj odvijati jednom trakom.

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar-Nevesinje svakim danom, osim nedjelje, od 8.00 do 17.00 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj u zoni izvođenja radova /od Nevesinja do entitetske granice/, a alternativni pravci su Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Režim saobraćaja izmijenjen je na petlji Јohovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Do subote, 1. oktobra, je probna upotreba novoizgrađene dionice auto-puta na koridoru “Pet ce” između petlji Tovira i Kostajnica, a putarina se ne naplaćuje.

Režim saobraćaje izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na putu Čelinac-Ukrina zbog izgradnji razvodne mreže vodovoda, kao i na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica /Podjezera/ zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja i u tunelu “Čeljigovići” na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-Ljubogošta, kao i u tunelu “Stambolčić” na magistralnom pravcu Pale-Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog pravca Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/, kao i na pravcima granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Јezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Јednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici
regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova, te na dionici magistralnog puta Brod-Gornji Klakar u mjestu Poloj i Liješće od 8.00 do 16.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica Hrgovi/Blaževac-Lončari-entitetska granica Lepnica, entitetska granica Caparde-Karakaj, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod.

U Federaciji BiH na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na magistralnom putu Cerik-Lončari, dionica Cerik-pijaca “Arizona”, radnim danima od 8.30 do 16.00 časova, a alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.

Sporije se zbog radova saobraća na dionici auto-puta A-1 Zenica sjever-Zenica jug /vijadukt Klopačke stijene/ i Sarajevo zapad-Tarčin /tuneli Vis i 25. novembar/, kao i magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac, na dionici Ripač-Dubovsko, Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/, Simin Han-Čaklovići i Donji Vakuf-Travnik /Komar/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Do petka, 30. septembra, otvoren je granični prelaz Krstac na pravcu Gacko-Nikšić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Promjenljivo i hladnije
Naredni članakIsplata drugog dijela pomoći penzionerima