Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po mokrim i klizavim kolovozima, bez zastoja i posebnih ograničenja, a ponegdje u kotlinama i u višim predjelima magla i niska oblačnost mjestimično smanjuju vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Učestali su odroni na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a dežurne ekipe službi za održavanje puteva su na terenu i vrše uklanjanja gdje je to potrebno.

Vozačima se savjetuje oprezna i sporija vožnja s obzirom da se nas danas, prema najavama metereologa očekuju snježne padavine, i obaveznu upotrebu zimske opreme.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na regionalnom putu dionica Vodice-Gornji Podgradci.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, kao i regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

U Federaciji BiH /FBiH/ zbog sanacije pružnog prelaza na magistralnom putu Živinice-Šićki Brod u mjestu LJubače, saobraćaj se odvija obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica česti su izlasci konja na kolovoz, pa se vozačima savjetuje poseban oprez.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja u putničkom saobraćaju, ali se u toku dana očekuju nešto duža čekanja na ulazu u BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Tokom dana nagla promjena vremena, zahlađenje i snijeg
Naredni članakDOBOJ: Po preporuci vladike Fotija nema plivanja za Časni krst na Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj (VIDEO)