Saobraćaj se ovog jutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Saobraćaj će danas od 12.00 do 14.00 časova privremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta međuentitetska linija Lapišnica – LJubogošta u trajnju 10 minuta zbog miniranja terena na kamenolomu “Han Derventa”.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putnom pravcu Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/, kao i u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica – LJubogošta i Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje – Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik – Glavičice, Foča – Goražde u Filipovićima i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na području FBiH , na dionicama Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar i Glamoč -Priluka vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na putevima Bihać – Bosanski Petrovac, Novi Travnik – Bugojno i Livno – Šuica – Kupres duva jak vjetar.

Na magistralnom putu Livno – Šuica, na prevoju Borova Glava, divlji konji izlaze na kolovoz.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica – Mostar, kao i na ulazu u Stolac, te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Foto: glassrpske.com

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 25. februar
Naredni članakVRIJEME: Danas oblačno s padavinama