Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju vozače da je neophodna maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, zbog nestabilnih vremenskih uslova, mjestimično mokrih i klizavih kolovoza, te povaćane opasnosti od odrona na dionicama u usjecima.

Na dionici magistralnog puta Vršani-Bijeljina jedan, zbog izgradnje nadzemnog dijela dalekovoda za novu trafostanicu, saobraćaj će biti potpuno obustavljen danas od 11.00 do 11.30 časova.

U Trebinju je, zbog izgradnje kružnog toka, obustavljen saobraćaj na ukrštanju ulica Vuka Mićunovića i kralja Petra Prvog Oslobodioca.

Putnička vozila će biti preusmjeravana na okolne gradske saobraćajnice, a teretna vozila teža od tri i po tone i autobusi propuštaće se periodično kroz zonu izvođenja radova, jer za ovu kategoriju nema mogućnosti alternativnih pravaca gradskim saobraćajnicama.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na putnom pravcu Prijedor tri-Koprivna, na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice jedan, kao i na magistralnom putu Han Pijesak dva-Soklolac.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” zbog radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale do 10. jula, zbog minerskih radova, dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraća se usporeno jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su na snazi i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija je dozvoljena masa veća od 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno.

Zbog radova, na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

U Federaciji BiH je zbog redovnog održavanja tunela “Grab”, “25. novembar” i “Vis” zatvorena preticajna traka na dionici auto-puta Tarčin-Lepenica. Saobraćaj se odvija voznom trakom do završetka radova.

Zbog redovnog servisiranja desnih tunelskih cijevi tunela “Hum”, “Pečuj”, “Ričice” i “Klopče” danas od 8.00 časova za saobraćaj će biti zatvorena dionica auto-puta Zenica sjever-Zenica jug. Uključenje na auto-put biće preusmjereno na naplatno mjesto Zenica jug. Dionica ostaje zatvorena do završetka radova.

Sanacioni radovi u toku su i na magistralnom putu Nemila-Zenica, kod poslovne zone Pečuj, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera.

Počeli su sanacioni radovi na putnom pravcu Lašva-Kaonik, u naselju Grablje, zbog čega se na mjestu radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik /naselje Grablje/, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica /Gojsalići/, Jelah-Doboj /Karuše/, Jablanica-Potoci /u Donjoj Jablanici/, Čevljanovići-Nišići. Na mjestima radova saobraća se usporeno. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Naša krila ponovo na čelu tabele; Vučijak slavio protiv Obudovca
Naredni članakVRIJEME: Prije podne toplo, poslije podne nestabilno uz kišu i pljuskove