Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, a kolovozi su mokri i klizavi na sjeverozapadu i u Hercegovini, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Privremeno je sanirano klizište na regionalnom putu Mrakovica-Gornji Podgradci, na dionici Vodice-Gornji Podgradci, tako da se saobraćaj za sada odvija nesmetano u obje saobraćajne trake. Zbog opasnosti od ponovnog aktiviranja, vozačima se savjetuje oprezna vožnja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj. Radovi su produženi do kraja godine.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnim putnim pravcima Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, te Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje gdje je za teretna vozila saobraćaj obustavljen. Naizmjenično zbog klizišta vozi se i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

U FBiH na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Radovi se izvode i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 12. februar
Naredni članakVRIJEME: Tokom dana oblačno sa kišom, slab snijeg ponegdje na planinama