Kolovozi na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros su mokri i klizavi, osim u Hercegovini, u višim planinskim predjelima ima poledice, a na području Romanije mjestimično ugaženog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama Konjic-Jablanica i Kladanj-Kalesija, a ledena kiša pada na širem području Sarajeva, što otežava i usporava saobraćaj.

Iz AMS vozače upozoravaju na opasnost od odrona, posebno na dionicama Karanovac-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Ugar, Kotor Varoš-Teslić, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Gacko-Tjentište i Višegrad-Ustiprača.

U FBiH odroni su učestali na putevima Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina, u rejonu Balatuna, zbog radova se saobraća usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu dionica Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 25. januar
Naredni članakVRIJEME: Danas razvedravanje u većini predjela