Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično vlažnim, u područijima sa kišom mokrim i klizavim kolovozima, dok magla mjestimično smanjuje vidljivost na području Istočnog Sarajeva, Foče i Kneževa.

Na području FBiH magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar, Gradačac-Ormanica, Šićki Brod-Olovo, Banovići-Ribnica-Zavidovići, Glamoč-Mlinište, kao i na putevima na području Viteza i Kiseljaka.

Vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju maksimalno opreznu vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina, Brod i Svilaj pojačan je intezitet saobraćaja na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj će se odvijati usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola- Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Vodice-Gornji Podgradci.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara-Čajniče-granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na području FBiH učestali su odroni kamenja na kolovoz posebno na putevima Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i na prevoju Rostovo na putu Novi Travnik-Bugojno.

Radovi su u toku na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most.

Povodom Božića, do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija,

Foto: infobalkan.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Neka svaka porodica bude živa, zdrava, uspješna i srećna (VIDEO)
Naredni članakVRIJEME: Hladnije sa snijegom u većini krajeva