Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija redovno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Oprez je neophodan zbog odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Na magistralnom putu Trebinje jedan-Trebinje dva u toku je proširenje kolovoza i izgradnja treće trake, pa je neophodno da učesnici u saobraćaju poštuju signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor izmijenjen je režim saobraćaja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Brodar-Rudo jedan u tunelu Trgovišta izmijenjen je režim saobraćaja zbog postavljanja rasvjete.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Tukovi, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru saobraćaj je zbog radova potpuno obustavljen.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene” izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina uz privremenu signalizaciju.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog rehabilitacije dionice magistralnog puta Han Pijesak dva – Sokolac izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog bušačko-minerskih radova biže povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” u mjestu Pale do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale, biće povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do sedam minuta.

Minerski radovi u toku su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo –Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica do 13. avgusta.

Zbog miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” do 8. jula biće privremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je iz zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog radova na dionici auto-puta A-1 od naplatnog mjesta Zenica jug do uključenja na auto-put A-1, uključni krak prema Sarajevu, danas od 12.00 časova pa do okončanja radova biće zatvoreno naplatno mjesto Zenica jug. Za vrijeme radova uključenje na aut-oput biće preusmjereno na Zenica sjever i Lašva.

U narednih nekoliko dana od 7.00 do 17.00 časova zbog radova na izlazu iz Tomislavgrada, kružni tok prema Posušju i Kamenskom, moguće su povremene obustave saobraćaja od 15 do 30 minuta. Za vrijeme obustave obilaznice su ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Do kraja avgusta za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDogodilo se na današnji datum, 4. jul
Naredni članakU Srpskoj rođene 22 bebe; U Doboju na svijet došlo dvoje mališana