Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/saobraćaj se odvija bez problema, a uslovi za vožnju su povoljni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Povremenih obustava saobraćaja zbog bušačko-minerskih radova biće na dionici magistralnog puta LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” u mjestu Pale do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do sedam minuta, do 10. jula, biće zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale.

Minerski radovi u toku su i na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica do 13. avgusta.

Do 8. jula zbog radova miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” biće privremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik, Malezijski put, svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova aktuelne su polučasovne obustave saobraćaja, uz desetominutna propuštanja. Svi vozači, koji se kreću od Cerika ka Brčkom treba da koriste obilaznicu preko Brke za Brčko, a u suprotnom smjeru Brčko-Cerik obilaznicu na kružnom toku preko Brke za Cerik.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Saobraćaj se odvija jednom trakom zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Na regionalnom putu Razboj–Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Tukovi, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru od danas od 7.00 časova, zbog izvođenja radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen. Obustava će trajati do završetka radova.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene” izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase, koja se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti Šepak.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Toplo i mjestimično nestabilno vrijeme
Naredni članakDOBOJ: Danas rekonstrukcija putnog prelaza u Boljaniću