Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače na poledicu, klizav kolovoz i učestale odrone.

Na širem području Goražda bilo je ledene kiše, a poledice ima i na dionici Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ.

Magla smanjuje vidljivost na 50 do 80 metara na širem području Tomislavgrada, kao i na dionici Kupres-Šuica, te na na putevima Ripač-Vrtoče i Kladanj-Bukinje.

Zbog minerskih radova danas će dolaziti do privremene obustave saobraćaja između 12.00 i 16.00 časova na dionici magistralnog puta Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogoušići-Donja Ljubogošta, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići”.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Saobraćaj je zbog odrona potpuno obustavljen na regionalnom putu dionica Vodice-Gornji Podgradci.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

Izmjene u saobraćaju zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, kao i regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

U Federaciji BiH /FBiH/ zbog sanacije pružnog prelaza na magistralnom putu Živinice-Šićki Brod u mjestu Ljubače, saobraćaj se odvija obilaznicom u neposrednoj blizini.

Za danas su najavljeni radovi na održavanju tunelske opreme u tunelu Žaba na magistralnom putu Hutovo-Neum, zbog čega će vozila na ovom lokalitetu saobraćaj odvijati usporeno, jednom trakom.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica česti su izlasci konja na kolovoz, pa se vozačima savjetuje poseban oprez.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Ne postoji Srbin kojem ne smeta 1. mart
Naredni članakVRIJEME: Pretežno vedro i toplije