Advokat Miljkan Pucar, koji zastupa v.d. direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića, rekao je da od Suda BiH očekuje pismeno obavještenje o razdvajanju postupka u procesu koji se vodi protiv njegovog branjenika i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kao i da zna za šta terete Lukića.

Pucar je rekao da je iz Suda BiH stiglo samo usmeno obavještenje da njegov branjenik ne treba da dolazi na ročište zakazano za 5. februar.

– Ranije su predloženi i zajednički dokazi i sada će se to razdvojiti. Za efikasnu i pravilnu odbranu treba da imamo jasno i konkretno šta se Lukiću stavlja na teret i koji su to dokazi Tužilaštva da bi mi mogli da prezentujemo i svoje dokaze – istakao je Pucar.

Pucar podsjeća da ovo značajno mijenja situaciju s obzirom na to da je ranije bila objedinjena optužnica u postupku protiv Dodika i Lukića, te da je s tim u vezi potrebno jasno i nedvosmisleno prezentovati optužnicu kojom se terete optuženi, jer od toga zavisi izvođenje dokaza, ali i svjedoka odbrane i Tužilaštva.

Predmeti protiv Dodika i Lukića su razdvojeni na ročištu 17. januara, kojem Lukić nije prisustvovao jer je bio u bolnici.

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Milošu Lukiću sudi se prema optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Dodik i Lukić su 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se izjasnili da nisu krivi.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakAmerički diplomata sa članovima Predsjedništva BiH
Naredni članakLamborghini potvrdio planove elektrifikacije