DOBOJ – Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj tokom januara broj krivičnih djela povećan je za 5,4 odsto, a saobraćajnih nezgoda za 15,6 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika Policijske uprave.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Žarko Panić rekao je da su tokom januara evidentirana 78 krivična djela opšteg kriminaliteta, od čega je razriješeno 55.

Nadležnom tužilaštvu podnesena su 73 izvještaja protiv 56 lica, od kojih su 27 povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Najzastupljeniji oblik opšteg kriminaliteta su djela protiv imovine kojih je u januaru evidentirano 53.

Evidentirano je 11 slučajeva nasilja u porodici.

U ovom periodu nisu evidentirani slučajevi krađe motornih vozila.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da je broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira, zbog kojih je uhapšeno pet lica, smanjen za 2,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Na putevima u nadležnosti dobojske Policijske uprave u januaru je evidentirano 89 saobraćajnih nezgoda, što je za 15,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Evidentirane su četiri saobraćajne nesreće u kojima su poginula četiri lica.

Teže su povrijeđena tri lica, a 39 osoba je lakše povrijeđeno.

Žigić je naveo da su iz saobraćaja isključena 302 vozača, što je za 21,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine, te napomenuo da je u 79,1 odsto slučajeva razlog konzumiranje alkohola.

Načelnik dobojske Policijske uprave Dmitar Vračar ocijenio je da je bezbjednosna situacija u januaru bila zadovoljavajuća.

Srna

Prethodni članakSportski pregled 48 – 19. 02. 2018 godine – RTV DOBOJ
Naredni članakSNSD glasao protiv Srba?