ДОБОЈ, 24. ОКТОБРА /СРНА/ - Саобраћајној секцији Основне школе "Петар Кочић" у Сјенини Ријеци уручена је опрема за рад школских саобраћајних патрола.

DOBOJ – Saobraćajnoj sekciji Osnovne škole “Petar Kočić” u Sjenini Rijeci uručena je oprema za rad školskih saobraćajnih patrola, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije navode da su opremu juče uručili Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Doboj i Auto-moto društvo iz ovog grada.

Nakon preuzimanja opreme, policijski službenici organizovali su praktični rad na terenu sa ciljem osvježavanja ranije stečenog znanja iz oblasti rada školskih saobraćajnih patrola.

Добој - Полицијска управаUkupno sedam učenika iz ove škole je u ranije prošlo obuku i provjeru znanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Iz policije navode da je oprema uručena u sklopu ranije započetog projekta koje u saradnji sprovodi Auto-moto savez Republike Srpske i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, a odnosi se na obuku i opremanje školskih saobraćajnih patrola na području cijele Srpske, što za primarni cilj ima zaštitu djece i podizanje nivoa bezbjednosti navedene kategorije učesnika u saobraćaju.

(IZVOR: SRNA)

Prethodni članakDOBOJ: Niko ne zna u kom statusu je bruceloza
Naredni članakSve duži redovi ispred konzulata