Policijska uprava Doboj podsjeća vozače da je od danas 01. novembra do 01. arila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti u zimskim uslovima.


Na osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, putnička i teretna vozila, kao i autobusi moraju posjedovati pneumatike sa gaznim slojem dubine najmanje četiri milimetra ili pneumatike sa ljetnim profilom uz posjedovanje odgovarajućih lanaca koji se postavljaju na pogonske točkove u slučaju zimskih uslova.

Pored navedenog, teretna vozila i autobusi moraju posjedovati i priručni alat (lopata, vreća pijeska od 25 do 50 kg). Takođe, za sva motorna vozila, pneumatici na istoj osovini moraju biti jednaki po profilu, konstrukciji i po vrsti gazećeg sloja.Policijski službenici naše Uprave u narednom periodu vršiće pojačanu kontrolu vozila u pogledu opremljenosti zimskom opremom posebno tokom nepovoljnih vremenskih prilika.

Apelujemo na vozače da radi lične bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju, pored zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja zimske opreme, u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom te da poštuju saobraćajna pravila i propise.

Foto: glassrpske.rs

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za 31.10.2021. godine
Naredni članakPU DOBOJ: Lišeno slobode lice koje je ušlo sa puškom u ugostiteljski objekat