Vijesti

Prvomajska prognoza vremena: Pljuskovi u drugom dijelu dana

Objavljena je vremenska prognoza za nekoliko predstojećih dana u Bosni i Hercegovini, a kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, ne očekuju nas velike promjene. Prvog dana narednog mjeseca u BiH nas očekuje sunčano vrijeme, ali uz lokalne pljuskove krajem dana.

srijedu u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prijepodne. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti u Bosni će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29°C.

četvrtak  u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu od sredine dana. Jače padavine od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 27°C, saopćeno je.

(N1)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close