Električni automobil SU7, odnosno prvi Xiaomi EV navodno je ušao u proizvodnju, a kompanija planira da napravi 300 vozila ovog mjeseca za potrebe izložbi.

Kineska kompanija Xiaomi navodno je započela proces verifikacije proizvodne linije za prvi Xiaomi EV – SU7. Tako će prvi električni automobil kompanije prvo biti stvoren za potrebe izložbi i prodajnih prostora u Kini, a u tu svrhu kompanija samo u decembru planira proizvodnju 300 vozila, piše Pandaily.

To znači da vozila koja Xiaomi napravi ovog mjeseca u stvari nisu namijenjena krajnjem potrošaču, već za izložbe i prodavnice širom Kine. Kompanija je navodno naišla na probleme u proizvodnoj liniji, pa prvo želi da riješi poteškoće prije nego što vozilo ode do krajnjih kupaca.

Xiaomi je navodno morao da obezbijedi ažuriranje softvera u vozilu kako bi riješio probleme sa sistemima vozila. Kompanija želi da lansira pouzdano vozilo i da se fokusira na kvalitet umjesto na kvantitet, prenosi Benchmark.rs.

S obzirom na to da je ovo vozilo i prvi električni automobil kompanije, kineski gigant pazi da sve prođe kako treba prije nego što lansira još dva modela automobila u naredne tri godine. Drugo električno vozilo je već u pripremi, a hibrid je navodno ušao u fazu dizajna.

Ranije glasine ukazuju da bi prvi Xiaomi EV, odnosno SU7 trebalo da stigne i u standardnoj električnoj (EV) i u verziji proširenog dometa (EREV). Međutim, kompanija i dalje nije potvrdila ove navode, a zvanične informacije bi očigledno trebalo da stignu uskoro, ukoliko uzmemo u obzir da je proizvodnja krenula.

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Foto: Wikipedia

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakPretučena srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće
Naredni članakStiže Phone 2a