Pjevač Marinko Rokvić preminuo je danas u Beogradu u 68. godini potvrđeno je Novostima u Kliničkom centru.

Rođen je u Koluniću 1954. godine.

Karijeru je započeo 1974. godine i do sada snimio dvadeset jedan studijski album i nekoliko singl-ploča i veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Јedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mjesta su bila popunjena, osim na odsjeku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umetničko društvo “Nikola Tesla” u kom je pjevao. Prvu ploču snimio je 1974. godine.

Uslijedili su hitovi: Potražiću oči zelenije, Јedina moja, Svađalice moja mala, Samo me potraži, Pusti me da je vidim, I pijan i trezan za tebe sam vezan, Podeli sa mnom dobro i zlo, Zamiriši na brazdu, Ljubav stara srce para, Polomio vetar grane, I kad me svi zaborave, Koliba, il’ dvor, Tebe nema, Ko ukrade noći boje, Јelena, Ti za ljubav nisi rođena, Pravo na ljubav, Skitnica, Tri u jednoj, Gatara. Takođe, snimio je i album sa sevdalinkama, kao i trajne snimke za Radio Beograd.

Pojavio se u seriji Kamiondžije opet voze iz 1983. godine, u kojoj je otpjevao pjesmu Divne imam komšinice.

Njegovi sinovi Nikola i Marko takođe su popularni pjevači srpske pop-folk muzike.

Koncertom u beogradskom centru “Sava”, 2015. godine Marinko Rokvić obilježio je četrdeset godina karijere.

Dobitnik je Estradno-muzičke nagrade Srbije za životno djelo (2019. godine) koju dodjeljuje Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije.

Snimio je ukupno 21 album i izdao više singl ploča.

Marinko Rokvić preminuo je nakon teške borbe u Kliničkom centru Srbije.

Foto: kurir.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakMETEOALARM: Žuto upozorenje zbog padavina na području Mostara i Sarajeva
Naredni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova