Povodom izjave zvaničnika SDA Šerifa Patkovića da se stavlja na raspolaganje palestinskoj organizaciji Hamas, iz Tužilaštvo BiH je rečeno da ovo tužilaštvo i partnerske agencije za sprovođenje zakona prate medijske objave i događaje koji bi mogli da sadrže elemente krivičnih djela iz njihove nadležnosti.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da od Tužilaštva BiH očekuje da pokrene istragu povodom skandalozne poruke Patkovića koji je i nekadašnji komandant 7. Muslimanske brigade takozvane Armije BiH.

– Očekujem da Tužilaštvo pokrene istragu jer koliko sam uspoznat i podstrekivanje terorizma, a ne samo učešće je krivično djelo. Od određenog broja zabrinutih građana sam dobio podatke koji se tiču govora komandanta 7. brigade – rekao je prošle sedmice Nešić.

On je na konferenciji za novinare najavio da će sve informacije kojima raspolaže o ovom slučaju dostaviti Tužilaštvu i nadležnim bezbjednosnim agencijama od kojih očekuje da rade svoj posao.

Šerif Patković, nekadašnji komandant 7. Muslimanske brigade Armije BiH, a sada zvaničnik SDA, u obraćanju kojem je prisustvovao i ambasador palestinske uprave u BiH Rezek Namora stavio se na raspolaganje Hamasu.

– Brigada pokreta El Hamas, nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva, mene duboko podsjeća na Sedmu /Muslimansku brigadu Armije BiH/ i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim – rekao je Patković.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je ranije Srni da se moraju ozbiljno shvatiti i procesuirati istupi poput izjave Patkovića kojom “poručuje da su muslimani spremni na rat bilo gdje u svijetu”.

– Očigledno da osjećaju potrebu da se revanširaju za njihovo ratovanje u BiH kada su mudžahedini odsijecali glave Srbima i kada su činili najbrutalnije zločine dok je čitav svijet okretao glavu od toga – rekao je Kojić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakZašto se treba tuširati hladnom vodom?
Naredni članakVišković: Podnijećemo tužbu zbog onemogućavanja korištenja sajtova Vlade; Podaci nisu izgubljeni (VIDEO)