Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da sve stranke sa sjedištem u Republici Srpskoj treba da postignu jedinstven stav da će sprovoditi samo Izborni zakon Srpske.

Kovačević je rekao da bi, ako takvog jedinstva ne bude, od SNSD-a, kao najjače stranke, bilo neodgovorno prema građanima da kaže – “ne, evo mi ćemo to prepustiti nekima koji nemaju podršku građana Republike Srpske”.

On je istakao da se to sigurno neće dogoditi.

Ukoliko je želja nekih da pokušaju da ostvare politički profit na tome da SNSD eventulno ne izađe izbore, kaže Kovačević, onda je to jako loše i neodgovorno prema Republici Srpskoj i njenim građanima.

– U tom smislu moram da podsjetim da je SNSD stranka koja osvaja ubjedljivo najveći broj glasova građana Republike Srpske, ubjedljivo najveći broj glasova građana u BiH od svih političkih stranaka, te da je SNSD stranka koja sama osvoji više glasova nego sve stranke opozicije zajedno – rekao je Kovačević.

On je rekao da je najbitnije da svi iz Republike Srpske treba da sjednu i razgovaraju o svim mogućim temama, pa čak i kada nisu saglasni o nečemu, posebno kada su, kako kaže, ovako bitna pitanja na dnevnom redu i pogotovo u ovako osjetljivim istorijskim trenucima kada su Republika Srpska i srpski narod u cijelini pod pojačanim udarima.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakŠta uraditi ako nestane dijete u Srpskoj (VIDEO)
Naredni članakBubić: Očekuje se da Sud BiH odluči o predloženim dokazima odbrane