“Goražde portal” objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da će snimati sve ljude iz Novog Goražda koji budu danas prisustvovali najavljenom skupu pod motom “Granica postoji”, a u komentarima ispod objavljene su razne poruke mržnje, uključujući prijetnje po život učesnicima tog skupa.

– Da stvari pojasnimo. Svi ti likovi iz Kopača/Novog Goražda stalno dolaze u Goražde. Oni moraju biti obilježeni i zaslužuju da svi znaju šta misle i kakve su im ideje i namjere! Oni zaslužuju da jednostavno budu izloženi preziru kada ih vidite jer su neprijateljski nastrojeni i jasno pokazuju šta su im namjere – objavio je Goražde portal.

Ispod ove objave su brojni komentari ljudi koji pozivaju da se daju otkazi na poslu svima iz Republike Srpske koji budu na skupu Granica postoji, a rade u FBiH.

Osim uvreda upućenih Srbima, na Fejsbuk stranici ovog lokalnog portala objavljene su i poruke da sve Srbe treba poslati u Srbiju, kao i prijetnje po život.

Skup pod motom “Granica postoji” u znak podrške institucijama Republike Srpske biće održan danas na međuentitetskoj granici u Donjoj Sopotnici u Novom Goraždu.

Načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković rekla je Srni da građani ovim mirnim skupom žele da pokažu da se oštro protive svakom obliku formalnog i neformalnog revidiranja Dejtonskog sporazuma koji je polazna osnova za miran suživot i opstanak naroda na ovim područjima.

Skup “Granica postoji” planiran je za 17.00 časova kada će početi okupljane građana na putu ka Donjoj Sopotnici.

Foto: rtrs.tv, Screenshot/Facebook

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra sunčano, temperatura do 30 stepeni
Naredni članakBudimir: Sve što je Šmit radio u BiH zrelo za krivičnu prijavu