Nakon što su pojedini mediji objavili da su hakeri “upali” u Poresku upravu Srpske i da prodaju podatke na “crnom tržištu”, iz ove institucije su saopštili za RTRS da takvu informaciju nemaju i da su svi sistemi tehnički zaštićeni i rade funkcionalno.

Naveli su da su svi podaci koji se odnose na Fond zdravstvenog osiguranja, a sa kojim Poreska uprava ima razmjenu podataka u skladu sa zakonom, trenutno pod pažljivom provjerom.

– Imena korisnika koja su povezana s Fondom zdravstvenog osiguranja identifikovana su kao potencijalni izvor problema. Kako bismo zaštitili integritet naših sistema, odmah smo suspendovali sve konekcije sa Fondom i blokirali pristup svim korisnicima sistema do daljenjeg – naveli su iz Poreske uprave.

Istakli su da ova mjera ima za cilj osigurati da nijedan neovlašćeni pristup ili zloupotreba informacija ne ugrozi bezbjednost podataka.

– Naš tim stručnjaka aktivno prati situaciju, provodi istragu i reaguje promptno kako bi se obezbjedila zaštita svih podataka i sistema Poreske uprave. Želimo naglasiti da su svi sistemi Poreske uprave funkcionalni, i rade punim kapacitetom i da smo ozbiljno posvećeni očuvanju povjerenja javnosti i transparentnosti u radu Poreske uprave – ističe se.

Dodali su da će nastaviti sarađivati sa relevantnim organima i pružati dodatne informacije kako bi javnost bila potpuno informisana o svim aspektima aktuelnih bezbjednosnih incidenata.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Marfi može da prijeti koliko hoće, ali Srpska će opstati (VIDEO)
Naredni članakKovačević: To da opozicija zaštitu nadležnosti Srpske naziva pučem je totalno pomračenje uma