U Istočnom Sarajevu nedavno je otvorena poliklinika, navodno najmodernija u regionu. Međutim, ispostavilo se da ta zdravstvena ustanova nema upotrebnu dozvolu, a samo par dana nakon svečanog otvaranja srušio se plafon u jednoj ambulanti.

Poliklinika u Istočnom Sarajevu je otvorena, a nema upotrebnu dozvolu. Da li su zbog tog propusta moguće posljedice za pacijente i zaposlene u poliklinici?

Direktor Bolnice u Istočnom Sarajevu Goran Todorović ističe da su bili u škripcu sa vremenom.

Da li su, kako kaže direktor Bolnice, u škripcu sa vremenom bili zbog pacijenata koji već 20 godina nemaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu ili zbog predsjednika koji se toga dana družio na Jahorini sa sportskim legendama, pa mu je usput bilo zgodno i da otvori polikliniku?

“Direktor mi je rekao da je sva dokumentacija u Opštini i da se čeka izlazak opštinske komisije”, izjavio je resorni ministar Dragan Bogdanić.

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža nakon svečanog otvaranja upozorilo je rukovodstvo Bolnice da nisu predali zahtjev za tehnički prijem. Iz Bolnice su tek 15. marta, dakle pet dana nakon svečanog otvaranja zvanično zatražili da se formira komisija koja će obaviti tehnički pregled objekta.

Nažalost desilo se, ali na sreću bez posljedica za pacijente i zaposlene. 20 marta, 10 dana nakon svečanog otvaranja poliklinike, srušio se plafon u neurološkoj ambulanti.

Upravo zbog toga se prije otvaranja objekta vrši tehnički pregled, tehnički prijem i izdaje upotrebna dozvola da bi se utvrdilo da li je sve urađeno po standardima. Sve to je neophodno da bi se neka zdravstvena ustanova sertifikovala, odnosno da bi se uslovi rada uskladili sa bezbjednosnim standardima.

(BN)

Prethodni članakZa dva dana prodato stotinu Fiat Punta na Sajmu automobila u Beogradu!
Naredni članakNESVAKIDAŠNJI PRIZOR: Ovce na autoputu “9. januar” (FOTO)