Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je danas da je za pomoći porodicama optuženih za ratne zločine koji su procesuirani pred sudovima, resorni ministar je naveo da je za to obezbijeđeno 500.000 KM.

– Moj lični prijedlog je da se osnuje fond posredstvom kojeg bi se borci međusobno pomagali. Imamo oko 200.000 boraca koji primaju mjesečni borački dodatak, ako bi izdvajali jednu KM to znači da bi se 200.000 KM slivalo u fond i na ovaj način, bez gledanja na institucije, iako Vlada čini maksimalne napore, mogli bi pružiti pomoć tim ljudima – rekao je Egić.

Egić je naveo da je ove godine za banjsku rehabilitaciju osoba sa invaliditetom izdvojeno oko 500.000 KM, kao i da se počelo da isplatom naknada za odlikovane borce.

On je istakao da je resorno ministarstvo, u saradnji sa Ministarstvom finansija, određenim uštedama uspjelo da obezbijedi dodatna sredstva za realizaciju plana stambenog zbrinjavanja za ovu godinu, te su potpisana 62 rješenja u 18 opština.

– U 21 opštini i gradu su trenutno završene liste i novih 500.000 KM počećemo isplaćivati u što skorijem periodu – rekao je Egić u Banjaluci.

Foto: rtrs.tv

Izvor. RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Tradicionalna proslava Nove godine GO SNSD-a Doboj (FOTO/VIDEO)
Naredni članakCvijanović za Radio Srpske: Ustavni sud BiH jedna od poluga za centralizaciju BiH