Neradni dani u Republici Srpskoj su 1, 2, 8. i 9. januar, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

U skladu sa Zakonom o praznicima, Zakonom o Danu Republike Srpske i odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike, neradni dani su ponedjeljak i utorak, 1. i 2. januar, te 9. januar.

Neradni dani za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti su Badnji dan i Božić 6. i 7. januar, subota i nedjelja, koji tada imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.

U saopštenju se navodi da je Vlada Republike Srpske danas usvojila zaključak da i ponedjeljak, 8. januar, proglasi neradnim danom.

Toga dana neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove.

– Rukovodioci republičkih organa i organizacija, organa jedinica lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova obavezni su do kraja 2024. godine organizovati rad, radi ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana – navodi se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Iz Ministarstva podsjećaju da u dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDonatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” večeras od 20 časova; Prenos na RTRS
Naredni članakPojačan saobraćaj u Gradišci i Gradini (FOTO)