Redovna isplata prava na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju za mjesec jun počela je danas, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Јunska isplata dodatka na djecu obuhvata 17.821 dijete, odnosno 10.438 korisnika/roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.644.518 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec jun obuhvaćeno je ukupno 3.888 majki/porodilja, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 1.576.123 KM.

Danas počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete.

Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarile su 133 majke/porodilje, odnosno 107 trećerođene i 34 četvrtorođene djece. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 79.500 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 280.500 KM za 546 porodilja/majki, odnosno 561 dijete/novorođenče.

Isplatom za mjesec jun 2024. godine pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojena je ukupno 261.047 KM za 401 roditelja/njegovatelja.

Obavještavaju se korisnici da se za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama ЈU Јavnog fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Foto: Centralna banka

Izvor: SRNA

Prethodni članakStevandić: Srbi i Dodik ne pale vatru, već su u odbrambenoj poziciji
Naredni članakPrijetnje po život Nešiću i Vulićevoj; Nešić: Istinu nećete ovako zaustaviti (FOTO)