Utakmica pijanih odigrana u Norveškoj. Strijelac gola morao je da ima više od promila alkohola u krvi.

Zima je na pragu. Hlado je. Mrak je sve duži.

Depresiju koja hvata Skandinaviju tokom ledenih i tamnih dana, prije svega Norvešku, prekidaju sulude ideje.

Mnogi zaljubljenici u fudbal imali su priliku da "pod gasom" gladaju utakmice omiljenih klubova ili reprezentacija. Ispijanje piva prije, tokom i poslije fudbalskih utakmica postala je i neka vrsta tradicije za fudbalske fanove.

A, da li ste nekada videli mortus pijane fudbalere na delu? Na primjeru koji slijedi, igrači su MORALI da budu pijani!

Grupa stanovnika norveškog grad Humornieu organizovala je utakmicu isključivo od pijanih igrača. Prije utakmice napravljena je velika žurka u svlačionici uz obilje žestokih pića. Vrlo brzo – svi su bili pijani.

Uspostavljena su i jednostavna pravila: Tim je morao da dostigne određeni nivo opijenost pre nego što je utakmica počela. Takođe, strijelac gola, da bi pogodak od specijane sudijske komisije bio priznat, nije smio na alko-testu da ima manje od jednog promila alkohola u krvi(mjerilo se na licu mjesta, odmah poslije gola). Iz tog razloga igrači su i tokom utakmice konzumirali pića.

Utakmica je za posmatrače bila krajne zanimljiva, uz napomenu da mnogi nisu ni bili u stanju da izađu na teren. Jedni su se pobili još u svlačionci, drugi najeli, treći povraćali pored terena…

VIDEO : https://www.youtube.com/watch?v=oY5aLI2KDG0

Izvor: MONDO

Prethodni članakObavještenje Stanari
Naredni članakBankarskom sektoru RS prijeti novi sistemski rizik!