Još jedan model se pridružuje toliko željenoj gami preklopnih telefona srednje klase. Pred nama je Phantom V Flip, uređaj kineske kompanije Tecno, specijalizovane za kreiranje pristupačnih telefona.

“Silazak” preklopnih telefona u srednju klasu i te kako je dobrodošao trend. Naravno, pod uslovom da se zadrže glavne prednosti i mogućnosti ovakvih telefona, bez nekih velikih kompromisa s najvažnijim funkcionalnostima.

Tecno nas cijenom prosto tjera da se zapitamo da li je moguće da je ovakav telefon zaista dostupan. Zaista, kada počnete da se “igrate” sa njim, shvatate da tu nema nekih rupa. Dizajn je elegantan i moderan, mehanizam šarke veoma stabilan pod svim uglovima od 30 do 150 stepeni, čime se povećava dijapazon mogućih upotreba, a spoljni ekran nudi ono najbitnije – brzu i laku interakciju sa osnovnim “vidžetolikim” funkcijama, kao što su kamera, reprodukcija muzike, vremenska prognoza, štoperica, kalendar, alarm.

Cilj je jasan – ne morate ni da otvarate telefon da biste imali uvid u najvažnije stvari.

Dakle, osnovni koncept je odlično urađen! Tecno se postarao da se ovaj telefon po svojim funkcijama ne razlikuje od katkad višestruko skupljih konkurenata. Da li će se dizajn dopasti svima? Tecno se opredijelio za kružni eksterni ekran od 1.32 inča, oko koga su raspoređene kamere, što je aktuelni trend kod kineskih proizvođača na smartfonima visoke klase i u standardnim monoblok modelima.

Izbor boja nam se dopada, a materijal od veganske kože doprinosi premijum utisku. Unutrašnji ekran je takođe izuzetno dobar, a reč je o LTPO OLED ekranu od 6.9 inča sa 120 Hz osvježavanjem.

Hardverski gledano, Phantom V Flip se oslanja na Mediatek Dimensity 8050 čipset, koji zaista spada u zlatnu sredinu: dovoljno je snažan da vam obezbijedi odličan utisak u svakodnevnom korišćenju, pa čak i pristojne gejming performanse ukoliko poželite malo zabave.

To prati 8 GB RAM-a, kao i 256 GB brzog UFS 3.1 skladišta, tako da je osjećaj u radu odličan. Telefon stiže sa HiOS 13.5 operativnim sistemom, baziranim na Google Androidu 13. Sistem radi sasvim korektno, dolazi bez nekog posebnog bloatwarea, ali su neizbježne aplikacije za optimizovanje performansi, te kreiranja i editovanja sadržaja. Tu su i opcije Smart vidžeta, koje će naročito biti korisne na spoljnom displeju, prenosi “PCpress.

Foto: PrintScreen/Twitter

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakU ponudu stigao i Wuling Xing Guang
Naredni članakZeekr isporučio svoj prvi električni automobil u Evropi