Advokat Goran Petronijević ocijenio je da Amerikanci i Zapad pojačavaju pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku jer im se žuri da sva sporna pitanja riješe prije američkih predsjedničkih izbora u novembru.

Petronijević smatra da Srbi treba da izdrže još neko vrijeme kako ne bi došlo do eskalacije prilika u regionu, koju izaziva Priština uz podršku svojih saveznika.

– Amerikanci žure i vidi se da paralelno sa Srbijom pritiskaju i Republiku Srpsku, jer kada počnu izbori neće imati manevarskog prostora da to rade. Zato treba izdržati, a ako u SAD pobijedi suverenistička ideja, odnosno Donald Tramp, situacija na Kosovu i Metohiji i u regionu ne bi bila ista – rekao je Petronijević za Televiziju K1.

On je ukazao na to da je za suvereniste Amerika na prvom mjestu, za razliku od globalista i sadašnjeg predsjednika SAD DŽozefa Bajdena kojima trebaju sukobi, dodajući da Tramp u svom predsjedničkom mandatu nije počeo nijedan sukob u svijetu.

– Tramp je samo simbol ideje i ideologije suverenizma koja je veoma značajna. Ona jača i u Evropi, gdje uz mađarskog premijera Viktora Orbana sada na vlasti u Slovačkoj imamo Roberta Fica. Ako bude pet suverenističkih lidera u Evropi, EU više neće moći da donese nijednu odluku protiv međunarodnog prava – rekao je Petronijević.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakBademi idealni za međuobrok, a pomažu u mršavljenju
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 25.01.2024. godine