Direktor Јavne ustanove Centar za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović izjavio je da je Sud BiH kopija Haškog tribunala, a Nijemac Kristijan Šmit dželat u pokušaju Republike Srpske, zbog čega svi odgovorni građani Srpske sada imaju priliku da javno stanu u odbranu suštine identiteta i opstanka svog naroda.

Pavlović je istakao da se izjava Šmita – koji se bez mandata UN lažno predstavlja za visokog predstavnika u BiH, u kojoj se poziva na vladavinu prava – prilikom prijetnji i napada na krsnu slavu i Dan Republike Srpske 9. januar mora razumijevati u kontekstu njemačkih geopolitičkih planova i procesa dugog trajanja.

– Ti planovi, stari više od 150 godina, imaju za cilj političku i ekonomsku okupaciju ovih prostora i svih naroda koji žive na njima, ne birajući sredstva. Posljedice te i takve njemačke politike možemo vidjeti kroz milionske žrtve i razaranja na ovim prostorima u dva svjetska rata i razbijanje SFRЈ devedesetih. Nacistička Njemačka je najdirektnije odgovorna i za genocid nad Srbima u NDH koji su omogućili i direktno učestvovali u njemu – naglasio je Pavlović.

KONTINUITET NjEMAČKE GEOPOLITIČKE AGENDE

Pavlović je rekao da djelovanje Nijemca Šmita, pripadnika nacističkih struktura prema materijalima koje je Centar objavio, od kako je nelegalno ušao u OHR i potezi koje povlači jasno ukazuju na kontinuitet njemačke geopolitičke agende na ovim prostorima.

– Nijemac Šmit je, sa njemačkim diplomatskim dokumentom, izvršio svojevrsni državni udar u BiH i na neki način stavio Dejtonski sporazum i Ustav BiH van snage. On kao pojedinac bez ikakvog mandata, osim njemačkog diplomatskog pasoša, nasilno nameće zakone i političkom silom prisiljava parlament da usvaja njegove odluke kao zakone, te da sudi svima koje ne poštuju njegove odluke. Ovakvu tragikomediju ne bi uspio da porodi ni Monti Pajton – naglasio je Pavlović.

Naravno, naveo je Pavlović, pošto se Centar bavi dugoročnim procesima i sagledavanjem društvene realnosti i fenomena, treba napomenuti da i totalitarne manire i praksu Nijemca Šmita, dželata u pokušaju Republike Srpske, treba posmatrati u kontekstu njegovih ideoloških idola.

– Naime, kada su nacisti okupirali Kraljevinu Јugoslaviju 1941. godine i pocijepali srski narod na više okupacionih zona /zvuči poznato?/ odmah su pokrenuli sudske procese protiv organizatora i učesnika u puču 27. marta 1941. godine. Svi koji su se tada usudili da se suprotstave nacistima i Hitleru su po njegovom nalogu suđeni u Beogradu na sudovima pod nacističkom kontrolom. Zvuči poznato? – naveo je Pavlović.

Takođe, pošto srpski neprijatelji putem medija koje drže pod svojom /NATO/ kontrolom pokušavaju ubaciti u svijest suženu sliku realnosti i izvršiti svojevrsnu hipnozu stanovništva, Pavlović je podsjetio da su i u Haškom tribunalu stalno tvrdili da ne sudi srpskom narodu već pojedincima, međutim, kada pogledate presudu generalu Ratku Mladiću jasno se može vidjeti da su sa njim odgovorni svi stanovnici Republike Srpske od 16 godina pa na dalje!

– Svi više nego dobro znamo da je Sud BiH kopija Haškog tribunala i svi koji danas tvrde da se ne sudi srpskom narodu i Republici Srpskoj u Sudu BiH nas svjesno lažu i nemaju časne namjere – rekao je Pavlović.

ZABRANA 9. ЈANUARA BI BILA POČETAK PROTЈERIVANjA SRBA – ZATO RAPIDNO ЈAČAЈU RADIKALNE ISLAMISTE U FBiH

Pavlović je istakao da su ovo samo potezi na taktičkom nivou u okviru strategije Njemačke, te nekih drugih članica NATO-a i političkog Zapada.

– U tom smislu sam upozoravao i na namjeru Nijemca Šmita da Srbima zabrani glavne simbole naše slobode i identiteta, krsnu slavu i dan Republike Srpske 9. januar. Poslije toga ide uzimanje teritorije i zabrana krsne slave, česnice i koljiva i u našim domovima jer i to će nekoda da vrijeđa sigurno. To bi bio početak našeg protjerivanja i nestanka Srba sa ovih prostora odnosno Republike Srpske kao odgovora Srba na mogućnost novog genocida 1992. godine.

Ovaj scenario se nameće kao realnost naročito kada se uzme u obzir rapidno i sistemsko jačanje radikalnih islamističkih struktura u FBiH koje i Nijemac Šmit i njegovi politički i ideološki mentori svjesno kriju od javnosti, a samim tim i omogućavaju njegov razvoj – upozorio je Pavlović.

Njemačke institucije, uključujući parlament, iako obaviještene o svemu, kaže on, i dalje Nijemcu Šmitu, dželatu u pokušaju, nisu uskratile diplomatski pasoš i status.

– Po svemu sudeći, ovo će u budućnosti biti jako zanimljiva tema! I dalje imaju manevarskog prostora da izađu iz ove jako nezgodne situacije. Vrijeme je raznih virusa i pandemija… – naveo je Pavlović.

Direktor Јavne ustanove Centar za društveno-politička istraživanja Republike Srpske je poručio da je ovo istovremeno i prava prilika svim odgovornim Srbima i svim građanima Republike Srpske da javno stanu u odbranu suštine srpskog identiteta i opstanka.

– Možda je ovo i jedna od posljednjih prilika da se saberemo na ličnom i na nacionalnom planu – naglasio je Pavlović.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakOva loša navika može biti uzrok pojave akni na leđima i grudima
Naredni članakStevandić: “Krug dvojke” nije adresa nego mentalna devijacija