Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u Paraklisu Svetoga Јovana Bogoslova na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu povodom novouspostavljenog praznika Svetih koji su učili i koji su se učili na tom učilištu, te poručio da je svaki pojedinac njiva na koju pada riječ Hristova.

Patrijarh Porfirije je u besjedi naglasio da plodovi tih riječi zavise od unutrašnjeg djelovanja i njegovanja sjemena koje pada na tlo, koje može biti različito.

– Danas slavimo sve one svete koje je naša Crkva prepoznala kao ugodnike Božije koji su učili i koji su se učili u ovom svetom učilištu naše crkve, koje je i dio sveopšteg obrazovanja i vaspitanja u našem narodu – rekao je patrijarh srpski.

Prema riječima Njegove svetosti, baš zbog toga što plodovi Duha Svetoga nerijetko ostaju skriveni fizičkim očima, zna se da ima mnogo onih koji su darove koje su dobili od Boga slobodom umnožili i upotrijebili tako da budu u slavu Božiju, da proslavljaju njegovo ime i da budu izraz ljubavi prema svim ljudima i prema bližnjima, prenijela je televizija “Hram”.

– Zato slavimo i one koji nama nisu znani ali Bogu jesu, ili koje će Bog u dato vreme, kad to bude najbolje i najpotrebnije, proslaviti – poručio je patrijarh srpski Porfirije.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDokumenti potvrđuju da je Uzunović bila pripadnik tzv. Armije BiH; Sada sudi predsjedniku Srpske (FOTO)
Naredni članakDodik: Cijeli svijet zna da je proces koji se vodi pred neustavnim sudom farsa