Nikada ultimatum nije pokolebao moj narod, rekao je patrijarh Porfirije, na obilježavanju 25. godišnjice NATO bombardovanja Savezne Republike Јugoslavije, koja se održava u Prokuplju.

– Zar i mala Milica Rakić i Topličanin Boban Nedeljković i ostalih 11 vojnika postradalih u kasarni u Kuršumliji, i svi stradali nisu stajali na istoj strani – strani nevine žrtve? Nevina krv koja je tad pala širom zemlje, postala je zalog naše nade i sjeme spasa. Naš orijentir i mjerilo su sveti mučenici koji su ostali dosljedni sebi i vrijednosnom sistemu koji nema alternativu – istakao je patrijarh Porfirije.

Porfirije naglašava da i pored činjenice da smo izgubili najmilije, naše povjerenje u Boga čini da glavni osjećaj koji nas obuzima nije neutješna žalost i nenadoknadivi gubitak nego najdublje saznanje i uvjerenje da smo imali, imamo, i imaćemo najdostojnije među nama.

– Oni ni za šta nisu htjeli i neće da zamjene svoju žrtvu za egzekutorske privilegije. Pamtimo prošlost, živimo sadašnjost koja nam je data i odlučno gledamo i idemo u budućnost – rekao je patrijarh.

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Izvor: RTRS

Prethodni članakPalata Republike večeras u bojama zastave Rusije
Naredni članakDodik: Ponosan sam što je Srbija uspjela, a s njom i Republika Srpska (VIDEO)