Jedno njemačko istraživanje pokazalo je da lojalnost zaposlenih raste, ako poslodavac dozvoli da se u kancelariju dovede pas.

Sastanku Angele Merkel i Vladimira Putina 2007. godine prisustvovao je pas, iako je Putin znao za njen strah od pasa. Atmosfera je bila napeta, ali Merkel se nije dala poremetiti. Međutim, psi mogu doprinijeti i opuštanju atmosfere, kao u slučaju sastanka premijera Grčke i Slovačke.

Mnogima su za vrijeme karantina i rada kod kuće kućni ljubimci bili dobrodošlo i jedino društvo. Međutim, šta kad odjednom moraju da se vrate u kancelariju gdje više nema kućnih ljubimaca?

Mnogi su u karantinu nabavili psa da im pravi društvo, a zatim kućnog ljubimca poveli sa sobom kad su se vratili u kancelariju.

Mišel Hamond iz marketinške agencije “Mother” u Londonu, svog kućnog ljubimca sa sobom vodi i na posao.

“Inače, sjedim ovde. Napravim čaj, a ona se osvježi na svoj način. U mom stanu nema vrta. Ovu slatkicu ne bih sa sobom povela u kancelariju da u firmi nemaju razumijevanja za to. Samo razumijevanje nadređenih nije dovoljno. Pas treba da bude lijepo vaspitan i da ne smeta kolegama i kolegicama”, kazala je.

Tom Vong, direktor komunikacija u agenciji “Mother”, smatra da je broj pasa porastao tokom pandemije koronavirusa.

“U karantinu je broj pasa porastao za 50 do 70 odsto. Možete to vidjeti po velikom broju živahnih kučića u kancelarijama”, dodao je.

Prednosti psa u radnom okruženju uviđa i preduzetnik Džejms Koks, vlasnik kompanije “Trust in soda”.

“Smanjuje se stres, a zadovoljni radnici povećaju produktivnost kompanije”, kazao je.

Foto: Ilčustracija

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakDOBOJ: Radinković: Tužilaštvo se još nije izjasnilo o vrsti krivičnog djela
Naredni članakCvijeće sreće: Hrizanteme, jesenje ruže za šareni vrt