Studija je otkrila da žene iskazuju 25 posto veću vjerovatnoću da će muškarca da smatraju privlačnim ako ima dobar smisao za humor, a 31 posto njih takvoga smatra prikladnijim partnerom.

Ljudi su u stanju da smisle čak 237 različitih razloga zbog kojih se upuštaju u odnose s određenim partnerom, pokazalo je istraživanje koje su proveli naučnici Univerziteta u Teksasu.

1. Žele partnera koji se dobro ljubi

Studija čiji su rezultati nedavno objavljeni u časopisu “Evolucijska psihologija” pokazala je da će žene češće završiti u krevetu s muškarcem koji se dobro ljubi i voli da se ljubi, nego s onim koji joj dva, tri puta utisne pečat usnama na čelo. E, sad, nije sve tako jednostavno: muška definicija dobrog poljupca može da se razlikuje od one koju imaju na umu žene.

Nije važan samo položaj usana, jezika i ruku – njima ne ljubite, ali možete pokvariti utisak presnažnim ljubljenjem. Dakle, ženama odgovara ako ste prije ljubljenja oprali zube, ili ih barem isprali nekom svježom vodicom, ako ljubite nježno i polako, uz lagano milovanje rukama.

2. Želi predanog partnera

Predanost muškarca je ključ seksualne motivacije kod žena, pokazala je nedavno objavljena studija. Nema razloga za paniku, ne traže da im odmah stavite prsten na ruku. Naučnici kažu da je ženama, važniji osjećaj da se muškarac otvara prema njoj, nema tajni i da pokazuje želju da ulaže u odnos. Ukratko, ako dijelite sa ženom detalje iz svog intimnog života, time pokazujete da ste spremni i da se emocionalno ‘upletete’ u odnos i da se truditi da uspije.

3. Nježnost

Tople, prijatne, ne pretjerano grube i nasrtljive muške ruke bude sve završetke na ženskom tijelu. Žene najbolje reaguju na dodir ruke koja putuje brzinom između 1 i 10 centimetara u sekundi, dakle – klonite se jurnjave. I ne zaboravite da žene nemaju živce samo u grudima, nego i u nogama, na leđima, pa i na licu. Svi oni podjednako šalju signale u mozak, kaže potpisnik studije u kojoj se mjerila optimalna brzina pokreta muške ruke na ženskom tijelu, dr Hakan Olauson.

3. Žena želi da se osjeća seksi

Potrudite se smisliti neki dobar kompliment. Ukratko – slušajte što žena govori o sebi, posmatrajte kako se ponaša kad dodirujete neki dio njenog tijela i ako osjetite da joj je u nekim trenucima neugodno, pomozite joj da stekne osjećaj da vam se i taj dio njenog tijela sviđa, savjetuje seksualni terapeut dr KrisChris Farielo.

4. Romantika

Ako mislite da to znači da treba da idete linijom manjeg otpora i da odvedete ženu na neko egzotično, skupo mjesto, to je greška u koracima. Ne znači da nećete uspjeti ako uplatite odmor na Sejšelima, ali je pitanje čime ćete je oduševiti sledeći put.

Zato, polako – pronađite neko mjesto na plaži ili na obali rijeke i stavite ćebe na kojoj ćete moći da razgovarate, smijete se i razmjenjujete nježnosti u miru…

5. Traži zdravog, a ne nabildanog

Ako igrate na kartu mišićavog muškarca, badava vam trud. Da, žene vole malo mišića, ali ne i muškarce koji izgledaju kao da imaju balone umjesto nadlaktica, pokazuje istraživanje provedeno na kalifornijskom univerzitetu. Naučnici su angažovali 141 ženu koje su procjenjivale fotografije muškaraca bez košulje i pokazalo se da one s ogromnim mišićima procjenjuju kao potencijalne nasilnike, kaže autor studije dr David Frederik. Osim toga, odbija ih možda i to što su svjesne da ćete više vremena provesti u teretani, nego s njima.

6. Želi partnera koji je spreman na emocionalno zbližavanje

Da bi vam žena poklonila povjerenje i osjećala se dobro, njoj je potreban osjećaj bliskosti. To ne znači da bi trebalo da sipate iz rukava ljubavne izjave, niti da je važno reći ‘volim te’, ako na to niste spremni. Bitan je razgovor koji pomaže da se bolje upoznate, bitan je osjećaj da muškarac zna kad je žena umorna i frustrirana i da pokuša da pruži podršku. Bitno je da znate da prepoznate šta je njima važno i da se potrudite bar ponekad da sudjelujete u tome.

Foto: N.N.

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakNajbolji prijatelj za svaki znak Zodijaka: Ovnu treba Vaga, a Lavu Strijelac
Naredni članakAntalija: Milionski grad na obali mora magnet za turiste (FOTO)