Rezolucija o Srebrenici sraman je čin udara na čitav srpski narod i na sve nevino postradale, izjavio je Srni predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić.

– O snazi rezulucije svjedoči činjenica da će je danas predložiti pripadnica naroda koji je u Drugom svjetskom ratu ubijao stotinu srpske djece za jednog poginulog njemačkog vojnika, koji je u Kragujevcu izvodio djecu iz školskih klupa, stavljao ih pred mitraljeze i ubijao – naglasio je Ostojić.

Za njemački narod on kaže da je počinio i pomogao da se počine strašni zločini, ističući zločine na području Kozare, Hercegovine i Podrinja, odakle su Srbe slali u logore kao što je bio Јasenovac.

– Kosponzori rezolucije, Hrvati i muslimani, iz majčinih su naručja otimali djecu, bacali ih uvis i dočekivali na bajonete. Kosponzori i oni koji protežiraju rezoluciju su i Amerikanci i Englezi i trebalo bi satima pričati o svim zločinima koje su oni počinili kroz istoriju – naveo je Ostojić.

Prema njegovim riječima, jedini genocid koji se desio na ovim prostorima je genocid nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom koji je počinila Nezavisna država Hrvatska.

– Srpski narod nikada nije bio agresorski, vodili smo odbrambene, otadžbinske ratove i bez obzira kakav ishod glasanja o rezoluciji bude istina je da Srbi nisu genocidan narod, nego narod nad kojim je počinjen genocid – istakao je Ostojić.

On kaže da su Srbi slobodarski narod koji je kroz čitavu istoriju ratovao samo za slobodu i odbranu vjekovnih ognjišta.

– Nemamo čega da se stidimo, protekli Odbrambeno-otadžbinski rat je vođen da bi se spriječio genocid koji nam se desio u Drugom svjetskom ratu – poručio je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Ostojić kaže da je u proteklom ratu bilo zločina na svim stranama, ali da niko ne odgovara za zločine nad srpskom djecom, ženama i starcima, da za ubistva i stradanje srpskih žrtava nema pravde i pita svjetsku javnost – kada će drugu stranu u proteklom ratu u BiH osuditi zbog stravičnih zločina nad srpskim narodom.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Zazvonila zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda (VIDEO)
Naredni članakDodik: U narednih 30 dana predložićemo sporazum o mirnom razgraničenju (VIDEO)