Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić ocijenio je da su nacrt i prijedlog zakona koje je usvojila federalna Vlada o stanarskim pravima diskriminatorski prema Srbima i pozvao institucije Srpske da zaštite prava srpskog naroda u Federaciji BiH.

– Ovakva diskriminatorska rješenja prema Srbima ponavljaju se već godinama, a prema posljednjem prijedlogu zakona očigledno će biti umanjena vrijednost stanova koje su ranije koristili Srbi – zaključio je Ostojić.

Vlada FBiH usvojila je 9. januara Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i uputila ih u skupštinsku proceduru.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović upozorio je ranije da će ovim Srbi biti na gubitku jer će im biti isplaćeni mnogo manji iznosi po metru kvadratnom stana od tržišne vrijednosti.

– Sramota je i krajnje maliciozno da nekome kome stan vrijedi po metru kvadratnom od 3.000 do 3.500 KM, u nekim slučajevima i do 4.000 KM, kažete da će mu biti isplaćeno po 1.000 KM minus amortizacija od jedan odsto godišnje – ukazao je Radanović.

Foto. rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakBolnica “Dr Mladen Stojanović”: Uspješno odstranjen jedan od najkomplikovanijih tumora u istoriji ustanove
Naredni članakCvijanović na Samitu Pokreta nesvrstanih: Čast i zadovoljstvo