Odluka Tužilaštva BiH da podigne optužnicu protiv Dragana Spasojevića, Vinka Radovića, Dragomira Vasića i Petka Panića zbog navodnih napada na bošnjačko stanovništvo u Zvorniku, potpuni je pravni apsurd i još jedan pokušaj da se Srbi satanizuju po svaku cijenu, rekao je Srni predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić.

– Kako drugačije objasniti činjenicu da se protiv narodnog poslanika Dragomira Vasića po treći put podiže optužnica za navodne ratne zločine – istakao je Ostojić.

On je podsjetio da, nažalost, ovo nije usamljen slučaj da se nakon oslobađajućih presuda srpskim borcima podižu nove optužnice za navodna djela koja su počinili u ratu, te se čini da je pred pravosudnim organima BiH dovoljno samo biti Srbin pa da se optužnice mogu podizati unedogled.

Ostojić je dodao da se postavlja pitanje šta je sa pravima ovih ljudi, imaju li oni pravo na normalan život ili ga moraju provesti u borbi za dokazivanje nevinosti pred izmišljenim optužbama pravosudnih institucija BiH.

Predsjednik BORS-a je stoga pozvao institucije Republike Srpske da zaštite svoje građane i pruže im maksimalnu podršku u borbi protiv neistina koje im se godinama stavljaju na teret sa ciljem da se satanizuju i oni lično, ali i cijeli Odbrambeno-otadžbinski rat i Republika Srpska.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragana Spasojevića /58/, Vinka Radovića /64/, Dragomira Vasića /59/ i Petka Panića /71/ zbog sumnje da su na području Zvornika navodno počinili krivično djelo zločin protiv čovječnosti.

Optužnica je odvojeno podignuta i protiv 11 lica za navodne zločine protiv bošnjačkog stanovništva na području Zvornika i okoline krajem maja i početkom juna 1992. godine.

Optužnice su podignute protiv Vidoja Blagojevića, Ivana Arapovića, Milana Arapovića, Koste Pejića, Bože Radića, Mile Savića, Mile Blagojevića, Ljubiše Pejića, Steve Vasiljevića, Branka Pejića i Verice Radović, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Podijeljeni paketići osnovcima u Kožuhama (FOTO)
Naredni članakVišković: Novom fiskalizacijom uvešćemo više reda u privredi