Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izjavio je da političku krizu treba rješavati političkim sredstvima i poručio da niko, tako ni federalni parlamentarci, nemaju potrebe da prizivaju rat.

– Svima koji su direktno ili indirektno Komisiji za bezbjednost Predstavničkog doma Parlamenta BiH dali zadatak da danas donesu zaključke o pozivanju NATO-a i EUFOR-a, poručujem da se dogovaraju sa onima sa kojima treba da se dogovaraju, a ne da prizivaju rat – rekao je Okolić Srni.

Prema njegovim riječima, imajući u vidu da je BiH sastavljena od dva entiteta i Brčko distrikta, razgovor i dogovor rješenje su za sve.

– Našli su da budu veći katolici od pape i da pozivaju NATO i EUFOR – konstatovao je Okolić i istakao da u BiH nema potrebe ni za kakvim njihovim djelovanjem.

On je dodao da i NATO i EUFOR znaju svoju ulogu i podsjetio da im niko neće govoriti, posebno ne komisija federalnog parlamenta, kad i šta treba da rade.

– Ovo je politička situacija koja mora politički da se završi. Svi koji su bježali od bilo kakvih dogovora i odluka donijetih na štetu drugih treba da shvate da se mora sjesti i razgovarati – rekao je Okolić, navodeći da su takve i poruke međunarodne zajednice.

Komisija za bezbjednost Predstavničkog doma Parlamenta BiH usvojila je danas zaključke kojima se, između ostalog, EUFOR i NATO pozivaju da djeluju u slučaju ugrožavanja bezbjednosti u BiH.

Zaključci su upućeni su na usvajanje Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Foto: Screenshot/rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članakVulić: Podžiću je naređeno da odgodi vježbu
Naredni članakDOBOJ: Budžet za 2022. u Nacrtu 53.356.000 KM (FOTO)