Odgođen je nastavak za danas planiranog obnovljenog suđenja nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, jer nije spriječio zločine koje su počinili pripadnici odreda “El mudžahedin” na području Vozuće i Zavidovića 1995. godine, rekao je Srni jedan od branilaca optužnog Nermin Mulalić.

 Mogu vam samo reći da je suđenje odgođeno, a vidjećemo da li će, prema ranije utvrđenom rasporedu, biti nastavljeno 15. februara. Za sada tako stoji – naveo je Mulalić.

Sud BiH je 22. januara prošle godine prvostepenom presudom osudio Mahmuljina na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine.

Tužilaštvo se žalilo na visinu izrečene kazne Mahmuljinu za ubistva zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske i nečovječno postupanje prema zarobljenicima, civilima i ranjenicima u prvostepenom postupku, dok se odbrana žalila po svim osnovama, uključujući bitne povrede krivičnog postupka, te pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

I Tužilaštvo i odbrana predložili su reprodukovanje više dokaza, ali je Sudsko vijeće procijenilo da je neophodno ponovo saslušati iskaze osam svjedoka, pet po prijedlogu Tužilaštva i tri koje je predložila odbrana.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakZa isplatu januarskih penzija obezbijeđeno 104,5 miliona KM
Naredni članakPodrška biciklističkoj trci Beograd – Banjaluka