ZENICA – Saobraćaj na magistralnom put M-17 ponovo je u funkciji, nakon što su je danas na petlji Blatuša u Zenici blokirali radnici Željezare Zenica.

Nakon što su predstavnici federalne vlade prihvatili zahtjev sinidikata Željezare Zenica, radnici su napustili petlju u Blatuši.

Podsjećamo, premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, premijer Vlade ZDK-a Miralem Galijašević i predsjednik sindikalne organizacije Željezare Zenica Avdija Halilović večeras su u Zenici nakon višesatnog sastanka potpisali sporazum o razumijevanju kojim su dogovorili ubrzano rješavanje problema radnika Željezare koja se nalazi u stečajnom postupku.

Prema informaciji dežurnog operativnog službenika policije MUP-a ZDK-a uklonjeni su svi predmeti koji su bili postavljeni na kolovoz i saobraćaj se ponovno normalno odvija na tom dijelu puta.

Učesnici u saobraćaju na magistralnom putu M-17 se upozoravaju da voze pažljivo, jer su se tokom blokade, u oba pravca stvorile duge kolone motornih vozila.

(Nezavisne)

Prethodni članakDanas sunčano, temperatura do 13 stepeni celzijusovih
Naredni članakJokić blizu tripl-dabla, Bogdan promašio prvi “klač”, Beli trojkaš