U Banjaluci od danas pojedinačna karta u javnom prevozu košta 1,80 KM umjesto dosadašnjih 1,60 KM, dok cijena mjesečne radničke karte na grupi linija iznosi 44 KM, a jedinstvene radničke karte 60,50 KM.

Iz banjalučke Gradske uprave naveli su da jedinstvena mjesečna karta za studente košta 40 KM, a za penzionere 21,50 KM.

Cijene mjesečnih karata na grupi linija za penzionere veća je za jednu KM, tako da će oni umjesto dosadašnjih 13 KM izdvajati 14 KM, a studenti umjesto 28 KM mjesečnu kartu za grupu linija će plaćati 30 KM.

Korekcija cijena, do koje dolazi na zahtjev prevoznika, ne odnosi se na invalide prve i druge kategorije i porodice poginulih boraca, koji će mjesečne karte i dalje plaćati 13 KM na grupi linija.

Iz Gradske uprave su napomenuli da je aneksom ugovora, koji je potpisan sa prevoznicima u januaru 2016. godine, definisano da cijena karata bude korigovana ukoliko se cijena goriva desetog u mjesecu, na tačno određene tri benzinske stanice na području grada, promijeni za 15 odsto.

Analiza, koju su sačinili Odjeljenje za saobraćaj i puteve, Odjeljenje za privredu i Komisija za korporativno upravljanje, pokazala je da povećanje može iznositi maksimalno u prosjeku sedam odsto.

Izvor: Srna

Prethodni članakNisam obećavao datume za ulazak
Naredni članakObavještenje za grad Doboj: Odjeljenje za civilnu zaštitu grada Doboj poziva na oprez!