Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarali su danas u Istočnom Sarajevu sa potpredsjednikom Vlade i ministrom odbrane Srbije Milošem Vučevićem.

Na sastanku u Administrativnom centru Vlade Srpske istaknuto da su institucionalni odnosi Srbije i Republike Srpske na najvišem mogućem nivou, te da su rezultati dosadašnje saradnje vidljivi kroz različite zajedničke projekte koji su realizovani u gotovo svim opštinama Srpske, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ocijenjeno je da je očuvanje mira i stabilnosti zajednički cilj i pretpostavka razvoja i prosperiteta Srbije i Republike Srpske.

Ukazano je na potrebu dosljednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, ustavne pozicije svih konstitutivnih naroda, kao i različitih nivoa vlasti u BiH, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane Srbije saopšteno je da je na sastanku istaknuto da njegovanje postojeće saradnje i jačanje veza Srbije i Republike Srpske ostaju prioritet i u narednom periodu.

U saopštenju se dodaje da je još jednom naglašen značaj mira i stabilnosti za razvoj i napredak u godinama koje dolaze i da je razgovarano o aktuelnim temama u regionu, kao i o pitanjima od zajedničkog interesa.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakVlada obavezala FZO da u što kraćem mogućem roku pusti u rad IZIS
Naredni članakDOBOJ: Putovao 13 sati da zaprosi ženu svog života na tvrđavi „Gradina” (FOTO)