Suzuki Vitara je doživio još jedno modernizovanje. Aktuelna generacija Vitare (predstavljena još na Salonu automobila u Parizu 2014. godine, a zatim nekoliko puta doterivana), uskoro naime stiže u blago izmijenjenom izdanju.

Vizuelne promjene se prije svega tiču prednje maske i branika (centralni dio je u sjajno crnoj boji), palete aluminijumskih točkova i šire game raspoloživih boja (nove boje su “Titan Grey” i “Sphere Blue”, uz nekoliko novih kombinacija sa kontrastnim krovom).

Treba pomenuti i infotainment sistem “Suzuki Connect” sa novim ekranom osjetljivim na dodir od 9 inča, sa mogućnošću povezivanja preko USB-a i kompatibilnim sa Apple CarPlay-om i Android Auto-om.

U opremi su između ostalog automatsko kočenje u slučaju nužde, detekcija vozila, bicikala i pješaka, pa sistem za praćenje vozača, adaptivni tempomat (ACC) sa limiterom brzine, prepoznavanje saobraćajnih znakova i pomoć pri održavanju kolovozne trake.

Linija pogonskih jedinica obuhvata 1,5 litarski atmosferski motor sa 116 KS i 1,4 litarski BoosterJet turbo sa 129 KS, uparen sa blagom hibridnom tehnologijom i 48-voltnim starter-generatorom. Uz verzije sa prednjim pogonom biće dostupne i varijante sa pogonom na sva četiri točka.

Neki izvori pominju i novi 1,2 litarski motor, ali bez navođenja detalja.

Modernizovani Suzuki Vitara na evropsko tržište stiže tokom ljeta, kada će biti poznate i cijene.

Foto: Milan Masnikosa/Pexels

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakSloga i Zrinjski u borbi za finale Kupa BiH
Naredni članakBadminton klub Sertini osvojio medalje na Badminton Zeko Kupu 2024 u Vinkovcima (FOTO)