Vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić izjavio je da izjavama potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac Vehida Dedića treba da se pozabave nadležne institucije, jer poruke mržnje prema Srbima ne dorinose pomirenju.

Dedić je za jednu sarajevsku televiziju govorio o svom učešću u ratu u koji je ušao kao maloljetnik da “brani BiH od agresije”, navodeći da je Kravica “oslobađana srcem”, ratovanju na Ozrenu kao pripadnik jedinice “El mudžahedin” i kako je “imao osjećaj da bi ubio sve što je srpsko, marak bilo od dvije kile”.

Nuždić je naglasio da je krajnje vrijeme da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, kada se radi o licima koji su na teritoriji Srpske, počnu da provode istražne radnje i provjere navode koji se iznose u javnosti.

On je dodao da time ozbiljno treba da se bave i institucije na nivou BiH, prije svega Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ i Tužilaštvo BiH.

– Nažalost, ovo nije ni prva ni posljednja poruka koja dolazi od bošnjačkih političara i šalje poruku da u ovakvoj BiH nema mjesta za Srbe, što daje puno pravo institucijama i građanima Republike Srpske da traže neki drugi put, a ne u ovakvoj Bih gdje se skoro svaki dan šalju ratno huškačke poruke i podsjeća na ratnu prošlost – rekao je Nuždić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPajić Baštinac: Srpska nije secesionistički nastrojena, želi samo poštivanje dejtonskih principa (VIDEO)
Naredni članakŽivković Rajilić: Hitno smijeniti Dedića i zabraniti mu javni rad i nastup