U Banjaluci će danas biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran Nacrt zakona o imunitetu Republike Srpske kojim je propisano da najviši nosioci izvršne vlasti u Srpskoj nisu krivično ili građanski odgovorni za bilo koji postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti i na taj način se štite, kao i nosioci zakonodavne i sudske vlasti.

U obrazloženju ovog akta navodi se da je razlog za donošenje Nacrta zakona u činjenici da postojeće zakonsko rješenje, koje je 6. oktobra 2002. godine nametnuo tadašnji visoki predstavnik, ostavlja mogućnost vođenja krivičnih postupaka protiv najviših nosilaca izvršne vlasti, čime se utiče na nezavisnost i funkcionisanje izvršne vlasti.

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće Prijedlog zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Republici Srpskoj i Prijedlog zakona o elektronskom novcu.

Poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju.

Nastavak sjednice zakazan je u 10.00 časova, uz prenos na RTRS plusu i našem portalu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakU Srpskoj rođeno 19 beba; Doboj bogatiji za jednog stanovnika
Naredni članakŠeranić: Podržimo akciju “S ljubavlju hrabrim srcima” (VIDEO)